Ny kost = nytt liv?

Som ni vet så är vi lite negativa till det här med att stöpa alla i samma form och det finns det många anledningar till. Vi vet att det finns nyttig och bra mat för alla, det gäller bara att hitta rätt för en själv! Om alla ska äta och dricka samma saker så blir det ju bara tokigt och sedan är det ju också så att vi inte ens tycker om samma mat, eller hur?

Om man ska börja lägga om sin kost för att leva ett mer hälsosamt liv så är det en idé att man gör som så att man testar lite försiktigt först, men det är bara ett förslag från vår sida. Vi har märkt, utifrån vår erfarenhet, att det är som så att olika saker fungerar olika bra för olika personer. Kanske är det så att du hatar fisk, till exempel? Då åker ju den nyttiga fisken från menyn och då krävs det att man hittar något annat som man gillar och som fungerar lika bra. Om man bara tittar på de listor som finns överallt där den goda och nyttiga maten finns med så kanske man direkt bara känner NEJ! Kanske är det för mycket på den listan som man inte tycker om? Kanske vet man inte vad man kan byta ut dessa matvaror till? Då är det klart att man bara struntar i det och fortsätter äta som man brukar, trots att man vet att det inte är bra för hälsan.

Vad vi vill inspirera er till är att på egen hand hitta substitut till den typen av bra mat som du inte gillar. På detta sätt så kan man inte använda det som en ursäkt för att fortsätta äta onyttigt och då får man ställa sig själv till svars för att man inte äter nyttigheter. Att ha sig själv som chef för en ny kost är bra då man kan vara hård mot sig själv!

Länktips:

http://iform.se/nyttig-mat/ditt-livs-13-viktigaste-kostrad