Ny setup, Träningscykel + Crosstrainer!

Vilken skön dag det är i Göteborg idag! Solen skiner och folk är redo för den nya helgen med ledighet. Man känner verkligen att vi går mot sommar och alla är mer glada och positiva!

Hur som helst, jag tänkte kort blogga om en ny träningssetup jag har installerat i mitt garage. Som ni vet är cykling mitt stora intresse, men jag gillar även många andra träningsformer som t.ex. boxning (vilket jag dock tyvärr lagt på is sen förra året). Sen gillar jag bara rent allmänt att hålla mig i form och vara vältränad. Kost är också något som jag lägger mycket tid på att optimera.

Men i detta inlägg tänkte jag ta upp det senaste tillskottet i min träningsarsenal, nämligen en Crosstrainer!

Min träningssituation

Träningscykel i garaget

Självklart cyklar jag ofta på mina vanliga cyklar, men ibland är det svårt t.ex. på vintern samt ibland vill jag bara träna lite hemma. Därför har jag sen länge en fixerad träningscykel/motionscykel i mitt garage. Jag vill dock kombinera cykelträningen med något annat för att va så allround som möjligt. Därför har jag länge gett mig ute i löparspåret för att uppnå detta. Dock så drog jag på mig en skada och har nu svårt att jogga. Men cykling går som tur är bra.

Då blev mitt problem att jag vill ha något annat att komplettera cykelträningen inomhus med. Efter lite googlande kom jag fram till att en crosstrainer måste vara det bästa alternativet!

En crosstrainer ger grymt bra och skonsam träning

En crosstrainer! Dock inte min

Det som är så bra med en crosstrainer är att den inte alls sliter på ben och leder. Du står stilla på den men jobbar ändå frenetiskt med både armar och ben.

När jag vill tappa lite i vikt är det också optimalt då man enkelt kan förbränna hundratals kalorier på bara en halvtimme.

Min setup – Träningscykel och crosstrainer!

Så detta är alltså min setup i garaget nu och jag kan verkligen rekommendera det för andra i en liknande sits. Vissa dagar kör jag bara på träningscykeln och andra dagar kör jag bara på crosstrainern. Sen har jag även börjat experimentera med intervaller där jag skiftar mellan de båda träningsmaskinerna.

Detta har gjort stor skillnad för mig sen jag blev oförmögen att löpträna och jag ville bara tips om det!

Källor:

Sportamore.se – PT:n Tipsar

Crosstrainerguiden.se – Bäst i Test

Kommentera gärna om ni har andra tips eller synpunkter på mitt upplägg 🙂